НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Състезания за най-добър четец в 5 клас, разказвач 6 клас и умения да пишем грамотно в 7 клас.


ЧЕТЕНЕ НА ЛЮБИМИ ПРИКАЗКИ – 2а клас

В Националната седмица на четенето, ученици от 2а клас при 74.СУ “Гоце Делчев”, взеха участие като четоха любими приказки.

23.10.2018г.


КЪЩИЧКИ ЗА ПТИЦИ

В Борисовата градина на град София, ученици от екоклуб „Гея“ при 74.СУ „Гоце Делчев“, се включиха в специална съботна работилница, посветена на птиците на 13.10.2018г., Алея на птиците.

Те оцветиха къщички за птици и ги поставиха на ключови места, направиха обиколка за наблюдение на пернатите обитатели на парка. Учениците се научиха как да изработят сами хранилка от бутилка, с което поставиха начало на ежегодната кампания за зимно хранене на птици Зрънцe Любов

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2018/2019г.

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

                                                                                                           “Ден денувам…”
Яворов

На 4 май 2018г., когато се навършиха 146 години от рождението на Гоце Делчев, училището отбеляза своя патронен празник. Гости на тържеството бяха г-н Младен Младенов – кмет на район “Връбница” и г-жа Лидия Бучукова – директор на 82 ДГ “Джани Родари”.
Тържеството се проведе в празнично украсения двор на училището, където звучаха патриотични песни, тематично свързани с патрона ни – “Песен за Гоце Делчев”, “На 4 май 1903”,  “Ден денувам”, “Ясен месец” и много други.
След официалния ритуал за посрещане на знамето прозвуча химнът на училището в изпълнение на училищния хор с ръководител Денислав Томов. Директорът г-жа Лидия Лазарова в своето тържествено слово се обърна към всички учители и ученици, за да им честити празника, а след това и г-н Младенов поздрави всички присъстващи. На двора дефилираха представителни групи на всички извънкласни дейности в училище.

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

На 26 март 2018г. бе проведена Традиционната кампания за Пролетно почистване на Столична община под мотото „Заедно за почистим София пролетно!“  Инициативата е с цел да превърнем града, в който живеем, учим и работим в още по-привлекателно, по-чисто, по-зелено и по-уютно място! В двора на 74.СУ „Гоце Делчев“ децата и техните родители се включиха най-активно в дейностите по почистване, засаждане на дървета и растителност, възстановяване и боядисване на пейки за отдих.

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК

В седмицата 26.02 – 02.03 2018 г. чрез тематични изложби и кътове, подредени във фоайетата на 74.СУ „Гоце Делчев” и в класните стаи, мултимедийни презентации в чест на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство; литературно – музикална програма, посветена на освободителната борба на българския народ; тържествено издигане на националния флаг и  активно участие на ученици от всички касове в голямото хоро на единението, превърнало се в символ на 3 март, бе отпразнувана свободата на България.

Българската мартеница – идентичност и красота

Калина Владимирова от 3г клас за пореден път бе наградена с грамота за участие в столичния конкурс „Българската мартеница – идентичност и красота“. Д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София град лично поздрави ученичката и ѝ връчи грамотата на 1 март 2018г.

 


Изложба на проекти, модели и др. към раздел Физични явления – Човекът и природата, създадени от ученици (и с помощта на родители) от пети клас.

Една от основните идеи, заложени в учебното съдържания по Човекът и природата – 5 клас е познаваемост на света. Познавателната дейност на учениците се подчинява на принципа на нагледност, чрез който се свързват сетивни и мисловни образи в съзнанието им. Активното им участие в изработването на моделите допринася за разширяване и обогатяване на сетивният им опит, за развиване на наблюдателността като ценно качество на личността, за развиване на отговорностите им към обществото и природната среда.
 Успешно представяне на нашите ученици Виктория Димитрова от 10а и Силвана Стоименова от 12а клас на националния конкурс за есе „Поезията като приятел“, посветен на поезията на Николай Кънчев.  Двама от шестимата наградени са наши възпитаници!

 


Калина Владимирова от 3г клас участва в благотворителна инициатива „Чудни коледни добрини“, организирана от МКБППМН при район „Връбница“ – СО и получи Грамота за отлично представане от кмета на района – Младен Младенов.
декември 2017г.