График на изпитите за оформяне годишна оценка на ученици в СФО – 2018/2019г., месец януари


 Концерт послучай коледните празници


 Коледен концерт на Вокална група „Калинки“


КОЛЕДЕН БАЗАР

На 17 и 18 декември 2018г. се проведе Коледния базар в 74 СУ „Гоце Делчев“ с участието на ученици от 1-4 клас.
Бяха изработени картички, украса и много лакомства. Весели празници!
« 1 на 2 »

КОЛЕДНИ ИЗЯВИ

Отново в нашето училище бяха изпратени и оценени сурвачки от 10 училища от гр. София. Сурвачките бяха предоставени на Новогодишния базар в Експоцентър, София на 02.12.2018г., организиран от женски дипломатически клуб. С представители на РУО бяха избрани по три суровачки от училище и направена изложба конкурс на V етаж на РУО, София. 74 СУ „Гоце Делчев“ участва с 25 сурвачки. Три от нашите традиционни за Коледа изделия бяха изработени от Лилия Петрова VIIa клас /2 броя/ и Джулия Негура от 5б клас. Учениците бяха наградени  на 11.12.2018г. на тържеството в РУО с грамота и лакомства от Нестле. Всички участници и наградени бяха поздравени с коледни песни, изпълнени от фолклорна формация „От извора“ с ръководител Маргарита Чорбаджийска.

 ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ОКОЛНА СРЕДА
отбеляза с ученици от 74.СУ „Гоце Делчев“
Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Открит урок на тема „Време e за детокс – какво да правим с  опасните отпадъци?“ се проведе на 21 ноември в Изпълнителната агенция по околна среда по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците .  Участие взеха ученици от 74 СУ „Гоце Делчев“ и Национална природо – математическа гимназия град София. Партньори на събитието бяха  „Софийска вода“ АД  и „Балбок Инженеринг“ АД. Те запознаха учениците с управлението на опасните отпадъци и начините за правилното им съхранение и предаване, както и колко е важно да проявяват активно отношение към природата и водата и тяхното опазване.

Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“


БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ в подкрепа на деца със синдрома на Даун


БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ

Изпълнение на гъдулка

Народна песен

Вокална група „Калинки“


НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

Състезания за най-добър четец в 5 клас, разказвач 6 клас и умения да пишем грамотно в 7 клас.

ЧЕТЕНЕ НА ЛЮБИМИ ПРИКАЗКИ – 2а клас

В Националната седмица на четенето, ученици от 2а клас при 74.СУ “Гоце Делчев”, взеха участие като четоха любими приказки.

23.10.2018г.


КЪЩИЧКИ ЗА ПТИЦИ

В Борисовата градина на град София, ученици от екоклуб „Гея“ при 74.СУ „Гоце Делчев“, се включиха в специална съботна работилница, посветена на птиците на 13.10.2018г., Алея на птиците.
Те оцветиха къщички за птици и ги поставиха на ключови места, направиха обиколка за наблюдение на пернатите обитатели на парка. Учениците се научиха как да изработят сами хранилка от бутилка, с което поставиха начало на ежегодната кампания за зимно хранене на птици Зрънцe Любов

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2018/2019г.

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО

                                                                                                           “Ден денувам…”
Яворов

На 4 май 2018г., когато се навършиха 146 години от рождението на Гоце Делчев, училището отбеляза своя патронен празник. Гости на тържеството бяха г-н Младен Младенов – кмет на район “Връбница” и г-жа Лидия Бучукова – директор на 82 ДГ “Джани Родари”.
Тържеството се проведе в празнично украсения двор на училището, където звучаха патриотични песни, тематично свързани с патрона ни – “Песен за Гоце Делчев”, “На 4 май 1903”,  “Ден денувам”, “Ясен месец” и много други.
След официалния ритуал за посрещане на знамето прозвуча химнът на училището в изпълнение на училищния хор с ръководител Денислав Томов. Директорът г-жа Лидия Лазарова в своето тържествено слово се обърна към всички учители и ученици, за да им честити празника, а след това и г-н Младенов поздрави всички присъстващи. На двора дефилираха представителни групи на всички извънкласни дейности в училище.

ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

На 26 март 2018г. бе проведена Традиционната кампания за Пролетно почистване на Столична община под мотото „Заедно за почистим София пролетно!“  Инициативата е с цел да превърнем града, в който живеем, учим и работим в още по-привлекателно, по-чисто, по-зелено и по-уютно място! В двора на 74.СУ „Гоце Делчев“ децата и техните родители се включиха най-активно в дейностите по почистване, засаждане на дървета и растителност, възстановяване и боядисване на пейки за отдих.

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК

В седмицата 26.02 – 02.03 2018 г. чрез тематични изложби и кътове, подредени във фоайетата на 74.СУ „Гоце Делчев” и в класните стаи, мултимедийни презентации в чест на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство; литературно – музикална програма, посветена на освободителната борба на българския народ; тържествено издигане на националния флаг и  активно участие на ученици от всички касове в голямото хоро на единението, превърнало се в символ на 3 март, бе отпразнувана свободата на България.

Изложба на проекти, модели и др. към раздел Физични явления – Човекът и природата, създадени от ученици (и с помощта на родители) от пети клас.

Една от основните идеи, заложени в учебното съдържания по Човекът и природата – 5 клас е познаваемост на света. Познавателната дейност на учениците се подчинява на принципа на нагледност, чрез който се свързват сетивни и мисловни образи в съзнанието им. Активното им участие в изработването на моделите допринася за разширяване и обогатяване на сетивният им опит, за развиване на наблюдателността като ценно качество на личността, за развиване на отговорностите им към обществото и природната среда.