Книгите и четенето са от ключово значение за формирането на значими умения и компетентности на учениците, за развитието на въображението им и за обособяването им като личности.

Светла, просторна и приветлива е библиотеката на 74 СУ „Гоце Делчев”. Тя е уютно кътче, в което читателите имат възможност да разширят своите познания и да се докоснат до ценни литературни произведения.
Подредбата на богатия библиотечен фонд улеснява достъпа до търсените заглавия. Включените в справочния отдел енциклопедии и речници могат да се ползват в читалнята, а опцията за набавянето на информация чрез Интернет е приятно улеснение.

Библиотеката на 74 СУ „Гоце Делчев” с удоволствие приветства своите читатели и им предоставя уютно кътче, в което да се докоснат до богатия библиотечен фонд, съдържащ ценни заглавия – значими произведения на художествената литература и книги от различни области на познанието.

В библиотеката на 74 СУ „Гоце Делчев”:
     – На учениците и служителите в училището, ползващи библиотеката, се изготвя читателски картон (при представяне на бележник или лична карта).
     – Библиотечните материали се заемат в срок от 20 дни.
     – Единствено в читалнята се ползват речници и енциклопедии, както и други книги от Справочен фонд.
     – Заетите библиотечни материали е необходимо да се връщат в срок и отговорно съхранени при ползване от читателя.
     – Внасянето на храни и напитки е нежелателно.
     – Тишината и учтивото поведение способстват за хармоничната атмосфера.

РАБОТНО ВРЕМЕ:
От 8:00 ч. до 12:00 ч. и от 12:30 ч. до 16:30 ч. – понеделник, вторник, сряда и петък
От 8:00 ч. до 12:00 ч. – четвъртък

Скъпи читатели, благодарим ви за коректното отношение и за възможността да превърнем нашата библиотека в остров на творческото въображение и свободната мисъл.