Top
Image Alt

Коледен базар 2023

Близо 10 000 лева събраха от традиционните благотворителен коледен базар и концерт учениците на столичното 74.СУ “Гоце Делчев”

Всяка година учениците и учителите на 74.СУ „Гоце Делчев”, гр. София провеждат Коледен базар и концерт с благотворителна насоченост. Коледният базар традиционно се провежда в три поредни дни – за начален, прогимназиален и гимназиален етап, а децата, заедно със семействата си, подготвят прекрасни ръчно изработени лакомства и коледна украса.

Тази година в Коледния концерт взеха участие ТА “Училищни ритми”, паралелките с разширено изучаване на Хореография на ученици от 2-ри до 7-ми клас, хорът на училището, вокална група “Калинки” и още много талантливи и артистични деца.

Събраните средства тази година бяха разпределени между двама ученици от училищната общност с тежко заболяване и участие в ежегодната инициатива под патронажа на президента “Българската коледа”- „Дари надежда на дете в беда“, в подкрепа на детската хирургия в цялата страна.

Безкрайно благодарим на всички участници, на ръководството на 74.СУ “Гоце Делчев”, гр. София за положените усилия и желание да подкрепят нуждаещи се и тежко болни български деца. Надяваме се, нашият пример да бъде последван, а надсловът “Прави добро, не само на Коледа” да посее зрънцата на съпричастността и в много други детски сърчица.

Коледен базар 2023
« of 2 »